Ingredienser

30

Fordeig (Trinn 1):

  • 1,5 dl lunkent vann (37°C)
  • 210 g Regal hvetemel
  • 25 g gjær 

Trinn 2:

  • 150 g Regal hvetemel
  • 75 g smør (romtemperert)
  • 60 g Lys sirup
  • 4 g malt kardemumme
  • 2 g Salt

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 tskje vaniljesukker
  • 100 g Mandelmasse/Kransekakemasse
  • 50 g sukker
  • 1 ss Melk

Svenske minisemlor

Prøv våre svenske naboers minisemlor til fastelavn i år. De har en deilig smak av kardemomme og mandelmasse, og er et godt alternativ til de klassiske norske fastelavnsbollene.

Hvordan forberede oppskriften ():

  1. Bland gjær og vann. Bland i hvetemel og bearbeid i kjøkkenmaskin i 7 min. La fordeigen hvile i 40 min.
  2. Bland i øvrige ingredienser fra trinn 2, bearbeid langsomt i 2 min og raskere i 4 min. Dekk over deigen og la den hvile i 10 min.
  3. Rull deigen til en lang ”pølse”, del deigen i ca 30 stk like deler (for mini-boller). Rull bitene til boller og legg de på ett stekebrett med bakepapir. dekk over og la de etterheve i 40 minutter. Varm ovnen til ca 220˚C (varmluft 200˚C). Stek bollene i 4 – 6 min eller til de har fått en gyllenbrun farge.
  4. La bollene avkjøles på rist.

 

 

 

Dekor:

  1. Miks mandelmasse, sukker og melk.
  2. Visp kremfløten med vaniljesukker luftig.
  3. Skjær av toppen på bollene og smør på mandelfyllet på bunnene, sprøyt eller legg på krem. Legg på lokket og dryss over melis.