Ingredienser

10 stk

  • 600 g Regal Siktet Hvetemel
  • 25 g (1/2 pk) gjær
  • 1,5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2,5 dl melk
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 2,5 dl yoghurt naturell

Nanbrød

Et flatt indisk brød som er godt å spise som tilbehør til en indisk kurrygryte. Dette naanbrødet kan fint fryses og siden varmes opp til neste indiske middag. Tips! En enklere løsning - prøv Regals Nanbrødmix!

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 50 min):

1. Lunk melken til den er håndvarm. Tilsett sukkeret og gjæren. La det stå i 20-25 minutter.

2. Ha det tørre i en bakebolle. Bland godt. Sett ovnen på  275 grader på grill funksjon.

3. Lag en grop i midten av melblandingen. Ha i olje, yoghurt og melkeblandingen og arbeid det sammen. Kna deigen i 10 – 15 minutter, til den er glatt og smidig. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk deigen med ett fuktig klede, og la den stå på ett lunt sted i 1 – 1,5 time – ikke lenger.

4. Dekk et stekebrettet med bakepapir eller aluminiumsfolie.

5. Del deigen i 10 ulike emner. Ta et emne og rull det til en kule. Dra eller kjevle den til en tåreformet leiv som er ca 0,5 cm tykk.

6. Legg leiven på stekebrettet og sett den under grillen, på midterste rille. La den steke i ca. 2 minutter eller til den begynner å blåse seg opp. Ta raskt ut brettet og snu leiven. Sett den under grillen et ½ minutt til, eller til det danner seg brune flekker. Legg det ferdige brødet under et fuktig klede, mens du baker ut de andre emnene.