Ingredienser

3 brød

Fyll:

  • 2 dl (15–20 st) bløtlakte, hakkede soltørkete tomater
  • 3–4 ss olivenolje
  • 2–3 pressete hvitløksbåter
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk timian

Topping:

  • Olivenolje
  • 1 tsk timian
  • ev flaksalt

Toscanskt brød med soltørkede tomater

Sommerbrød som lar tankene fly til Toscana. Vi smaksetter brødet med hvitløk, timian og soltørkede tomater. Herlig!

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 40 min):

1. Smuldre ned gjæren i en bakebolle. Hell over vann og rør om til gjæren har løst seg opp.

2. Tillsett melet men spar ½ dl av hvetemelet til utbakingen. Arbeid med deigen til den kjennes smidig, ca 5 minutter med maskin eller 10 minutter for hånd. La den heve under en bakehåndduk, 30–40 minutter til dobbel størrelse.

3. Kna deigen smidig på ett lett melet bakebord. Del deigen i 3 deler og kjevl ut til rektangulære kaker, ca 20x30 cm.

4.Rør sammen fyllet og fordel den over kakene. Rull sammen og legg dem med skjøten ned  på en bakeplate med bakepapir. Skjær dem med en skarp kniv. La de heve ca 30 minutter.

5. Varm ovnen til 225°C . Pensle med olje og strø over timian og ev flaksalt. Stekes i nedre delen av ovnen, 20–25 minuter.

6. La brødene avkjøle på rist.
De er best når de er nybakt, men kan fryses!