Ingredienser

2 stk

Dag1:
 
Dag2:
  • 1/2 dl øl
  • 1 dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 450 g rugkjerner (ønsker du uten kjerner kan du erstatte dette med 
  • 450 g Regal Siktet Hvetemel eller sammalt rug grov/fin)

Godt gammeldags rugbrød

Dette er et saftig og godt surdeigsbrød som passer ypperlig i matpakken!

Hvordan forberede oppskriften (10 min + 6 tim + 90 min):

 

1. bakedag:
 
Bland rugmel og hvetemel og vann i blandingen litt og litt av gangen. Rør saltet med surdeigen. Deigen blir svært tynn. Sett deigen til heving tildekket med et klede et døgn i romtemperatur.
 
2. bakedag:
 
Ta 3 dl av deigen og gjem til neste gang du skal bake. Rør øl, sukker og rugkjerner inn i resten av den hevede deigen. Fordel den i to smurte former. La brødene etterheve, lunt og tildekket, i 6-8 timer.
 
Steketid:
 
1 1/2 time i en 175 graders forvarmet ovn ( varmluft 160 grader). Ta brødene ut av formene og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle.