Ingredienser

ca 10 stk

  • ca. 500 g Regal Siktet Hvetemel 
  • 4 egg 
  • 250 gram sukker 
  • 1,5 dl fløte 
  • 75 gram smeltet margarin 
  • 0,5 ts kardemomme 
  • 1 ts hornsalt 
  • 1 kg smult til steking

Smultringer

Smultring er en av våre eldste og mest tradisjonelle julekaker.

Hvordan forberede oppskriften (35 min):

1. Egg og sukker piskes til eggedosis. Pisk fløten stiv og bland den i egget.

2. Bland hornsaltet i melet og bland det i deigen. Deigen skal være løs, men er den for løs tilsetter du litt ekstra hvetemel. 

3. Tilsett så mye mel at løs deig kan kjevles ut i 1 cm tykkelse. Stikk smultringene ut med et smultringjern eller et glass.

4. Stek kakene i passe varm smult (stikker du en tresleiv i smulten skal det koke rundt den). La smultringene renne av seg på et kjøkkenpapir.