Ingredienser

12 piroger

Pirogdeig

Fyll:

  • 1 liten gul løk
  • 2 hvitløksbåter
  • 250 g kjøttfarse eller Quorn- soyafarse
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss tomatpuré
  • 100 g spinat, fersk eller tinet fryst
  • 200 g fetaost
  • 1 egg til pensling
  • Salt og spansk pepper
  • Smør eller olivenolje til steking

Piroger med krydret kjøttfarse, spinat og fetaost

Gode piroger smaksatt med spisskummen, hvitløk, fetaost og spinat. Kjøttfarsen kan enkelt byttes ut med et vegetarisk alternativ, for eksempel soya- eller quorn-farse. Pirogene passer perfekt som turmat i ski- eller akebakken.

Hvordan forberede oppskriften (1 time 30 min):

1. Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken sammen med smøret til 37 grader. Hell over gjæren, og rør om slik at gjæren løses opp. Tilsett resten av ingrediensene og kna til en jevn deig, for hånd eller i en deigblander, i ca. 8 min.

2. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la gjære ca. 40 min.

3. Lag fyllet: Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne med smør eller olivenolje. Tilsett kjøtt- eller soyafarsen og fres til den har fått fin farge. Tilsett spisskummen og tomatpuré og fres noen minutter til. Bland i spinaten og fres til all væske har kokt bort. Smak til med salt og spansk pepper, fyllet kan godt være litt sterkt. Smul ned fetaosten og hell blandingen over på et fat. Kjøl ned.

4. Sett ovnen på 225 grader.

5. Knekk egget i en liten skål og tilsett en klype salt. Visp glatt med en gaffel.

6. Legg deigen på en arbeidsbenk med mel. Del deigen i to deler og form hver del til en glatt ball. Kjevle ut hver deigball til en kvadrat, ca. 30x20 cm. Del i desimeterstore firkanter. Fordel fyllet i midten på hver deigrute.

7. Pensle med egg rundt kantene på deigrutene, og brett til trekanter. Trykk med en gaffel rundt skjøtene. Gjenta med den andre halvparten av deigen.

8. Legg pirogene på en plate kledd med bakepapir. Pensle med egg. Stek i ca. 10-15 minutter eller til bollene har fått fin farge.