Ingredienser

30 stk

  • 2 ½ dl melk
  • 1 egg
  • 50 g gjær
  • 50 g sukker
  • 50 g margarin/smør
  • ½ tsk salt
  • 550 g Regal hvetemel

Pensling

  • 1 egg

Dekor 1

  • Fyll: 200 g syltetøy
  • Glasur: 200 g melis, 2-3 ss vann 

Dekor 2

  • Fyll: 200 g vaniljekrem
  • Glasur: 175 g sukker, 25 g kakao, 2-3 ss vann

Danske minifastelavnsboller

Prøv noe nytt til fastelavn i år! Våre danske venner lager noen herlige minifastelavnsboller som kan minne litt om våre egne boller, men de er litt mer fargerike og fylles med både vaniljekrem, syltetøy og sjokoladeglasur.

Hvordan forberede oppskriften ():

Slik  gjør du:

  1. Varm melken til maks 27°C og løs opp gjæren.
  2. Bland i øvrige ingredienser og elt den til en slett og smidig deig.
  3. La deigen heve under ett kjøkkenhånkle på en varm plass til dobbel størrelse, ca 20 minutter.
  4. Del deigen i to like store deler, og form dem til runde boller. La dem hvile 2-3 minutter.
  5. Rull bollene til to ca 24 cm lange pølser. Del hver pølse i 15 like store biter, og form dem til runde boller.
  6. La bollene heve under ett kjøkkenhånkle på en varm plass til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
  7. Pensle bollene med ett pisket egg, og trykk ett hull i midten på hver bolle.
  8. Fyll halvparten av bollene (15 stk) med en teskje syltetøy, og resterende 15 boller med en tsk vaniljekrem.
  9. Vsrm ovnen til 220°C, og stek bollene i 8-10 minuter.
  10. Avkjøl bollene på rist. Bland sammen glasur og dekorer på bollene.