Ingredienser

Ca. 25 stk.

  • Fordeig (Trinn 1):

1,5 dl lunkent vann (37 ˚C)

  • 210 g Regal hvetemel
  • 25 g Gjær
  • Trinn 2:

150 Regal hvetemel

  • 75 g Smør (romtemp.)
  • 60 g Lys sirup
  • 2 g Salt

Norske minifastelavnsboller

De klassiske norske fastelavnsbollene går aldri av moten, men det er lov å leke seg litt med oppskriften for det. Prøv minifastelavnsboller i år for å få litt variasjon og inspirasjon.

Hvordan forberede oppskriften ():

  1. Bland gjær og vann. Bland hvetemel og elt i maskin i 7 minuter. La fordeigen hvile i 40 min.
  2. Bland i øvrige ingredienser fra trinn 2. Kjør langsomt i 2 minutter og litt raskere i 4 minutter. Dekk over deigen og la den hvile i 10 minutter.
  3. Rull deigen til en lang ”pølse”, del deigen i ca 25 stk like deler (for mini-boller). Rull bitene til boller og legg de på ett stekebrett med bakepapir. Dekk over og lade heve i 40 minutter. Varm ovnen til ca 220˚C (varmluft 200˚C). Stek bollene i ca 4 – 6 min eller til de har fått en gyllenbrun farge.
  4. Låt bullarna svalna på plåten.

Dekorasjon:

50 g Smør

100 g Strøsukker

 

  1. Smelt smøret og pensle bollene, rull dem i strøsukker.

Fyll:

3 dl kremfløte

50 g Fryste bringebær

  1. La bærene tine og renne av. Visp kremfløten luftig. Press med en gaffel på bærene og bland forsiktigt i kremmen.
  2. Trykk ett hull på siden av bollene. Trykk i fyllet med krem og bringebær i bollene. Fyll bollene forsiktig så de ikke sprekker.