Ingredienser

ca 15 boller

  • 750 g Regal Siktet Hvetemel
  • 150 g smør/margarin
  • 50 g gjær
  • 0,5 liter melk
  • 90 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • 2 dl sukker 
  • 3 ss kanel 
  • Evt. litt smeltet smør

Skillingsboller

Hvem kan vel motstå den herlige duften av nybakte skillingsboller? Tips! Om du fyller vasken med varmt vann, legger en stekerist over vasken og setter den tildekkede bollen med deig over vannbadet under den første hevingen, vil du få store luftige boller. Ønsker du en mer lettvindt løsning? Prøv Regal bollemix!

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 40 min):

1. Smuldre smøret i Regal Hvetemel. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør kardemomme, salt og sukker i melet, og tilsett melk til slutt. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse (ca 45 min). Ha gjerne deigen over vannbad for ekstra god heving.

2. Sukker og kanel røres sammen. Kjevl deigen ut til et rektangel. Pensle med vann eller smeltet smør, og strø kanel og sukkerblandingen jevnt utover. Rull rektangelet sammen i lengderetningen. Skjær i ca 2 cm skiver og legg på en smurt bakeplate. Heves under et håndkle til dobbelt størrelse (ca 45 min) 

3. Stekes i ca 8-10 minutter ved 225 grader.