Festbrød med egg

Ingredienser

2 brød, ca. 14 boller

  • 800 g (ca 1,4 l) Regal Hvetemel Siktet
  • 50 g gjær
  • 25 g smør eller margarin, romtemperert eller flytende
  • 5 dl. lunkent vann, 37 °C (fingervarmt)
  • 2 ts salt

Fyll:

  • Egg

Garnityr:

  • Sesamfrø

Festbrød med egg

Et fint og festlig brød til påske! Når brødet er avkjølt er det bare å ta fram fargepenner og male eller skrive navn på eggene.

Hvordan forberede oppskriften (70 minutter ):

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tøm i vannet og rør. Tilsett smør og salt. Tilsett melet, men hold av ½ dl til utbakingen.

2. Elt deigen godt til den er smidig, ca. 5 minutter med maskin eller 10 minutter for hånd. Dekk bollen med et rent håndkle og la deigen heve seg til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.

3. Legg ønsket antall egg i kokende vann i 1-2 minutter. Skyll eggene i kaldt vann.

4. Del deigen i 14 emner. Rull hvert emne til en bolle. Legg bollene ganske tett (med ca. 2 cm mellomrom) i to ringer på bakeplater som enten er smurt eller dekket av bakepapir.

5. Trykk ett egg godt ned i hver bolle.

6. Dekk bollene med et håndkle og etterhev i 30 minutter.

7. Forvarm ovnen til 225 °C.

8. Pensle bollene med vann og strø ev. med sesamfrø.

9. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter.

10. Avkjøl brødet på rist under et håndkle. Sett fram hele brødet og la alle bryte hver sin bolle.