Ingredienser

3 stk

 

 

Helkornbrød med rug og havre

Et fiberrikt og mettende frokostbrød som holder deg mett frem til lunsj.

Hvordan forberede oppskriften (2 tim & 35 min):

1. Legg helkorn i bløt natten over. La dem helst bløtes 1 døgn.

2. Smelt margarin, ha kulturmelk i og varm til 37°C.

3. Bland væsken med de bløtede hvetekornene.

4. Smuldre gjæren i, ha i sirup, salt, sammalt rug, sammalt hvetemel og havregryn. Rør godt (helst med kjøkkenmaskin). 

5. Arbeid inn hvetemelet til deigen blir fast og god.

6. Dekk deigen med plastfolie og la den stå lunt i 45 min.

7. Del deigen i tre jevnstore emner. Elt dem godt. Form dem til brød. Pensle dem med vann og trill dem i havregryn.

8. Legg emnene i godt smurte former på 1 ½ liter. Dekk med plast eller klede og etterhev i 40-50 min.

9. Stek brødene på nederste rille ved 200°C i ca. 1 time.

10. Bank på undersiden for å høre om de er ferdigstekte. Er lyden hul, er de ferdige.

11. Avkjøles på rist