Ingredienser

16 stk

Pitabrød

Et godt brød fra mellomøsten. Når man baker dette brødet blåser det seg opp. Om du snitter brødet opp kan du fylle det med godsaker som f.eks falafel, grønnsaker eller kebabkjøtt.

Hvordan forberede oppskriften (2 tim & 15 min):

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Slå over fingervarmt vann og løs opp gjæren. Tilsett salt og rør inn mel til den så vidt begynner å slippe bakebollen og er smidig og seig. Sett deigen til heving ca 1 time på et lunt sted godt tildekket. 

2. Ta så opp deigen på et melet bakebord og del den i 16 deler som trilles ut til boller og klemmes ut til flate emner, ca 1/2 cm tykke, som legges på smurt bakeplate eller bakepapir. La pitaen etterheve godt tildekket ca 1 time. 

3. Stek dem ved 275 grader øverst i ovnen ca 2-3 minutter. Snu og stek dem på den andre siden i likelang tid. Pitaene er vellykket når de er lyse på farge og hule inni. 

4. Avkjøles på rist under et håndkle. Pitabrødene kan godt fryses og varmes før servering.