Surdeigsbrød

Ingredienser

2 brød

Surdeigsbrød

Et surdeigsbrød som passer til alle anledninger!

Hvordan forberede oppskriften (12 tim + 1 tim, 30 min):

Dag 1: 

Bland alle ingrediensene i en bakebolle og elt sammen til en deig. Ca. 5 minutter med maskin eller ca. 10 minutter for hånd. Dekk til med plast, eller med et vått kjøkkenhåndkle, og la stå til neste morgen.

Dag 2: 

Deigen skal nå være godt hevet. Hell deigen ut på en melet overflate og del den i 2 emner. Form emnene til runde eller avlange brød.

Dekk brødene med et håndkle og hev i ca. 1 time med "sømmen" ned.  Forvarm ovnen til 250 °C. Pensle med litt vann, skjær snitt i brødene og stek dem i den nederste delen av ovnen i ca. 15 minutter. Sett gjerne inn en kopp vann for å få damp i ovnen. Sett temperaturen ned til 200 °C og lukk opp ovnsdøren for å slippe ut dampen. Stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl brødene på rist uten håndkle.