Ingredienser

18 stk

  • 1 stk hvispet egg
  • ½ dl solsikkekjerner
  • 1 ss flaksalt

Solsikkerundstykker

Fin små rundstykker som passar like bra til frokost som på julebordet. Fenikkel og anis er trikset for å få god smak på brødet uten å bruke surdeig.

Hvordan forberede oppskriften (2 h, 50 min):

1. Bland sammen alle ingredienser. Kjør på laveste hastighet elller kna for hånd ca 15 min, eller til deigen kjennes smidig. (Tilsett mer hvetemel om den kjennes for løs, vann om den kjennes for tør). La den heve under kjøkkenhåndkle i ca 2 timer

2. Del deigen i 18 biter. Form til runde rundstykker. Legg på stekebrett og la dem heve 1 time under håndkle.

3. Sett ovnen på 220 grader. Pensle med egg, strø over solsikkefrø og flaksalt. Stek runstykkene i ca 12 min.