Ingredienser

24 stk.

  • 100 g smør i romtemperatur
  • 1,5 dl lyst muscovadosukker
  • 1 egg
  • 150 g Regal Siktet Speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts kanel
  • 1 dl hakkede nøtter, f.eks. pistasjnøtter, mandler.
  • 1 dl tranebær
  • 1 dl hvite sjokoladeknapper

Engelsk julekake med tranebær og hvite sjokoladebiter

Her forenes England og USA i en og samme kake: en klassisk kanelkake med det lille ekstra.

Hvordan forberede oppskriften (30 min.):

1. Visp smør og sukker hvitt, og tilsett egget.

2. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle.

3. Vend sammen de tørre ingrediensene med smørblandingen.

4. Legg i 24 klatter ved hjelp av to spiseskjeer på en plate med bakepapir.

5. Stek midt i ovnen på 175 grader i 10 min.

6. La dem kjøle seg ned på platen i noen minutter før du flytter dem over på rist og lar dem kjøle seg helt ned.