Ingredienser

Ca. 15-20 flarn

  • 75 g smør
  • 1 g safran (gjerne safrantråder knust i morter)
  • 1 dl strøsukker
  • 2 ss fløte
  • 2 ss lys sirup
  • 1 dl Regal Siktet Hvetemel
  • En klype bakepulver
  • 1 dl havregryn

Safranflarn

Perfekte og fantastisk gode safranflarn. Spis dem som de er, eller lag en versjon der du ruller dem og fyller dem med pisket krem like før servering.

Hvordan forberede oppskriften (30 min.):

1. Smelt smøret sammen med safran. Har du safrantråder, knus med morter sammen med sukkeret. Ta bort fra platen.

2. Ha resten av ingrediensene i pannen og bland alt godt sammen.

3. Lag klatter av ønsket størrelse på bakepapir. Pass på at det er litt mellomrom mellom dem, da de flyter ut under steking.

4. Stek på 200 grader midt i ovnen i 5–7 minutter, til de får litt farge.

Tips: La flarnene kjøle seg ned i noen minutter og rull dem deretter rundt f.eks. et skaft for å lage sylindere. Fyll med pisket krem like før servering. Fyll dem aldri tidligere – da kommer kremen til å «løse opp» sukkeret i flarnene slik at de mister sprøheten.