Ingredienser

25-30 kremboller

Fordeig:

Deig:

 

Vaniljekrem:

  • ½ vaniljestang, delt og utskrapt
  • 1 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 4 eggeplommer
  • 0,3 dl Maizena
  • 30 g smør
  • 1 gelatinplate bløtlagt i kaldt vann

Pynt:

  • 1 egg
  • aprikosmarmelade
  • strøsukker

Safrankremboller med appelsin

Hvordan forberede oppskriften (2 tim. & 30 min.):

1. Varm melken fingervarm og løs gjæren oppi. Tilsett resten av ingrediensene til fordeigen og bland i ca. 5–6 minutter. 

2. Dekk over med plastfolie så overflaten ikke tørker ut. La stå i ca. 20 minutter.

3. Lag vaniljekremen i mellomtiden. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje. Visp sammen eggeplommer og Maizena.

4. Hell litt av den varme væsken i eggeblandingen. Rør rundt og hell alt tilbake i pannen, før du koker forsiktig opp til du ser den første boblen. Ta pannen av umiddelbart og sil ned i en bolle. Rør i gelatinplaten og smør.

5. Tilsett resten av ingrediensene i deigen, og elt i 7 minutter i maskin til en smidig deig.

6. Legg den på bakebordet og la den hvile i ca. 30 minutter. Rull opp ca. 25–30 jevne boller, og la dem heve seg til dobbel størrelse.

7. Fyll vaniljekrem i en sprøytepose med en smal tyll.

8. Pensle bollene med pisket egg. Stikk tyllen ned i bollen og fyll med vaniljekrem.

9. Stek på 180 grader i ca. 12 minutter.

10. Smelt aprikosmarmeladen i mikrobølgeovn, pensle bollene og vend dem i smør.