Ingredienser

1 sukkerbrød

  • 50 g smør (smeltet)
  • 0,5 g safran
  • Skall fra 1 appelsin
  • 2 egg
  • 180 g (2 dl) råsukker
  • 200 g revet mandelmasse
  • 0,5 dl melk
  • 0,5 dl fløte
  • 225 g (3 3/4 dl) Regal Siktet Hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • en klype salt

Safransukkerbrød med smak av appelsin og mandel

En versjon av det klassiske sukkerbrødet, her med litt tilsatt julestemning av safran, appelsin og mandel. Perfekt til kaffen eller en kopp te.

Hvordan forberede oppskriften (1 time & 15 min):

1. Smelt smøret, tilsett safran og revet appelsinskall.

2. Visp egg og sukker luftig på middels hastighet i ca. 5 min.

3. Tilsett den revne mandelmassen i eggedosisen.

4. Hell fløten og melken i eggedosisen og bland godt.

5. Bland mel, salt og bakepulver i en bolle.

6. Hell smørblandingen i eggedosisen og vend sammen til en jevn røre.

7. Sikt ned melblandingen, vend forsiktig sammen til alt er blandet.

8. Smør en sukkerbrødform med smeltet smør og strø hvetemel eller brødrasp over.

9. Sett midt i ovnen og stek på 175 grader i 45–50 min.

10. Tipp over på rist og la det kjøle seg helt ned.