Ingredienser

 
Til dryss:
  • Egg til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker

Serinakaker

Disse julekakene vekker nok mange gode juleminner fra svunnen tid... Deilige småkaker med kun de beste ingredienser!

Hvordan forberede oppskriften (20 min + 15 min):

Dag 1:
1. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker. Smuldre i smøret med hendene til deigen er grynete og smøret er blandet godt inn. Pisk egget lett og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse. Pakk deigen inn i plast og la den hvile kjølig til neste dag.
Dag 2:
1. Skjær pølsen i like jevnstore stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på godt smurt stekeplate (eller bruk bakepapir) og trykk dem litt flate med en gaffel. Kakene pensles så med litt sammenpisket egg før du drysser over finhakkede mandler og perlesukker.
2. Stek kakene ved 200°C midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl på rist.