Ingredienser

1 kake

  • 150 g Regal Siktet Hvetemel
  • 150 g smør/margarin
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl melk
  • 3-4 epler
  • 10-15 mandler
  • sukker og kanel

Eplekake med mandler

Bruk høstens epler og lag en lekker eplekake. Dette vil bli en garantert suksess blant familie og venner!

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Sett ovnen på 175°C. Smør og mel en rund form (ca 2 l).
 
2. Bland smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melken. Ha røren i en godt smurt rundform.
 
3. Ta skallet av eplene om skallet er hardt (på de norske høsteplene kan du gjerne la skallet være på) og ta eplekjernen ut. Del eplene i båter og rull dem i sukker- og kanelblanding og legg dem i et mønster på toppen av deigen. Hakk mandler og strø dem over kaken.
 
4. Stek kaken på nederste rist i ca 35-40 minutter. Avkjøl kaken på rist før servering.