Ingredienser

2 store kringler

 

Hvetedeig:
  • 1,1 kg Regal Siktet Hvetemel
  • 5 dl melk
  • 175 g smør eller margarin
  • 175 g sukker
  • 50 g fersk gjær for søte deiger
  • 1 egg
  • 1 ts kardemomme

 

Fyll:
  • 250 g vaniljekrem, ferdigkjøpt eller kaldrørt variant anbefales for enkelthetsskyld
  • 500 g makronfyll eller kransekakemasse

 

Glasur:
  • 50 g mandler
  • 50 g perlesukker

 

 

 

Mormors kringle

Duftende hvetebakst vekker lett begeistring. Med et deilig fyll og lekker utforming bringer den rask tilbake minner om mormors varme hjem med nybakt kringle på kjøkkenbenken.

Hvordan forberede oppskriften (1 tim & 55 min):

1. Lag en søt gjærdeig og forhev den i ca 50 min. Del deigen i to emner og kjevl ut. Deigen bør ikke knas etter forhevingen.

2. Bland kransekakemasse og vaniljekrem i kjøkkenmaskinen til en jevn masse. Bre den over deigleven og rull sammen. Form hver rull til en kringle på hver sin stekeplate dekket med bakepapir. Skjær noen snitt i deigens overflate med en skarp kniv. Etterhev kringlen i ca 40 minutter.
3. Pensl kringlen med egg, og strø mandel og perlesukkerblandingen over før den settes i ovnen.
4. Stek kringlen på 190 grader i ca 20-30 minutter, på nederste rille. Stek til den er gyllen. Avkjøl på rist.