Ingredienser

1 pai

  • 500 g Regal Siktet Hvetemel
  • 250 g smør
  • 160 g sukker
  • 3 ss vann eller melk
  • 1 egg
  • blåbærsyltetøy eller evt. frosne blåbær 

Blåbærpai med vaniljeis

En himmelsk god pai som er like god til kaffen som til dessert.

Hvordan forberede oppskriften (45 minutter):

1. Sett ovnen på 200 grader

2. Regal Hvetemel, smør og sukker smuldres sammen i en bakebolle. Vann (eller melk) og egg røres raskt i. Arbeid til deigen danner en fast klump, og del den I to.

3. Den ene delen av deigen presses ned I en smurt paiform (28 cm) med håndbaken.
Hell over blåbærsyltetøy eller frosne blåbær.

4. Den andre delen av deigen brukes til å lage striper / lokk over fyllet. Lag først vannrette striper, deretter loddrette, 3 eller 4 hver vei.

5. Paien stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Den er ferdig når lokket har en gylden farge.

6. La paien avkjøles et øyeblikk før den serveres, for eksempel sammen med is eller krem.