Ingredienser

Ca 15 stk

Vafler:

  • 200 g smør
  • 5 dl Regal hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 3 ss vann
  • Sukker

Fyll

  • 75 g romtemperert smør
  • 1 dl melis
  • 1 dl eggeplomme
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • ½ dl frysetørket bringebær (kan sløyfes)
  • 1 ts tyttebærpulver til garnityr (kan sløyfes)

Franske vafler med bringebær

Konditorklassikeren er ikke vanskelig å bake selv! Her stanses mørdeigen ut i hjerteform og fylles med smørkrem smaksatt med frysetørkede bringebær. Litt tyttebærpulver kan strøs over rett før servering og gir en herlig frisk rød farge.

Hvordan forberede oppskriften (2 t):

1. Bland smør, mel og sukker til en kornete masse for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett vannet og arbeid rask sammen til en jevn deig. La deigen så hvile en time i kjøleskap.

2. Kjevl ut deigen til den er ca 2 mm tykk på et underlag strødd med sukker. Avslutt gjerne med noen drag med rutete kjevle (krotakjevle). Stans ut de formene du vil ha med pepperkakeformer. Gjenta prosessen men deigen du har igjen. Legg kakene på en bakepapirkledd stekeplate.

3. Stek kakene på 200 grader i ca 8min.

4. Visp sammen alle ingrediensene til fyllet. Bland så i de frysetørkede bringebærene. Fordel fyllet over halvparten av kakene og trykk forsiktig den andre halvparten på toppen. Pynt eventuelt med tyttebærpulver.