Grønnsaksbrød med gulrot, hvite bønner, ristede rugkjerner & solsikkekjerner

Grønnsaksbrød med gulrot, hvite bønner, ristede rugkjerner & solsikkekjerner

Vårt grønnsaksbrød med gulrøtter, hvite bønner, ristede rugkjerner og solsikkekjerner er for deg som vil nyte et riktig godt og litt grønnere brød. Smak, konsistens og kvalitet står i fokus når vi lager vårt grønnsaksbrød. Vi valgte å ha i 5% tørkede gulerøtter og 10% hvite bønner, noe som tilsvarer hele 395 g ferske gulrøtter og 185 g ferske bønner.

Mengden Grønt

Det er nettopp gulrøttene og bønnene som gir vårt grønnsaksbrød det der lille ekstra. Gulrøttene og bønnene gjør brødet ekstra saftig siden det binder mer veske. Dessuten er brødet en kilde til protein og fiber, takket være bønnene og rotfruktene. Så nå kan hele familien nyte et ekstra saftig og godt brød og samtidig spise litt grønnere!

TIPS: 
Åpne ovnsdøren noen ganger på slutten av steketiden og ”luft ut” ovnen sånn at skorpen blir ekstra crispy og fin.

Ingredienser

Hvetemel, mel av hvite bønner 10% (tilsvarer 20% ferske bønner), ristede rugkjerner 8%, mel av tørket gulrot 5% (tilsvarer 43% fersk gul gulrot), solsikkekjerner 5%, skåldet rugmel, hveteprotein, sukker, rapsolje, salt, tørket rugsurdeig, maltmel av bygg, melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).

Vekt

925 g

Næringsinnhold

Energi kJ1500
Energi kcal360
Fett g6
- herav mettet fett g0,6
Karbohydrat g 58
- herav sukkerarter g4,2
Kostfiber g8,3
Protein g13
Salt g1,6