Vinjett Hvetemel

Vinjett Hvetemel

Det er forskjell på hvete og hvete. Nå gir vi alle entusiastiske hjemmebakere muligheten til å bake like gode og flotte brød som bakeren gjør. Du finner Vinjett hos Ica og Coop.

Tips: Lange hevetider gir et bedre brød. Både smak og skorpe blir bedre. Mindre gjær i brødene gjør at de ulike meltypers smak kommer bedre frem. Langpanne med vann i bunnen av ovnen gir brødet en sprø skorpe. Damping gjør brødet bedre og ofte også en flott krakelering på brødets skorpe. Elting gir et lekrere brød. Fuktig deig gir et bedre brød og sprø skorpe. Høye temperaturer gir bedre skorper på brødet. Hev/hvil brødene under et håndkle, gjerne med en plastpose e.l. over så bevarer deigen fuktigheten. Dette fremhever også smaken. Bruk surdeig. Brød som er bakt med surdeig har en deilig kompleks smak. Surdeig er en symbiotisk kultur av melkesyrebakterier og gjærsopp som anvendes som hevemiddel ved brødbaking. Balansen mellom de aktive mikroorganismene gir ulike typer surdeig. Surdeig brukes som oftest til rugbrød men kan også brukes til andre brødtyper.

Ingredienser

Hvetemel av vårhvete, maltmel av hvete, melbehandlingsmiddel: askorbinsyre

Vekt

2 kg

Næringsinnhold

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g2
- herav mettet fett g0,3
- herav enumettede fettsyrer g0,2
- herav flerumettede fettsyrer g0,8
Karbohydrat g66
- herav sukkerarter g1,7
Kostfiber g3,3
Protein g13
Salt g0