Anbefalingene fra myndighetene tar sikte på å gi retningslinjer for ernæringsmessig sammensetning av et kosthold som danner grunnlag for god helse. Det finnes mange ulike kornsorter, men de vi mest bruker i vårt land er hvete, rug, havre og bygg. Det er i de ytre delene av kornet de fleste næringsstoffene sitter, slik som vitaminer, mineraler og kostfiber. Her finnes også verdifulle proteiner.

Korn er vår beste enkeltkilde for mineraler og sporelementer som for eksempel Mn, Fe, Cu, Zn, Se og  Mg. Korn inneholder også de fleste B-vitaminene, i tillegg til E-vitamin. I tillegg inneholder de også en rekke bioaktive komponenter som ser ut til å ha en beskyttende effekt på en rekke livsstilssykdommer, som blant annet hjerte- og kar sykdommer og noen kreftformer. Les mer om dette på: Ulike kornsorter - ernæring og helse 

Anbefalingene for hvert enkelt næringsstoff er basert på den i dag tilgjengelige vitenskaplige dokumentasjon. Les mer om dette på:Anbefalte retningslinjer