Fullkornfoccaccia med grønn pesto

Ingredienser

1 brød

Pensling:

  • 2-3 ss olivenolje

Garnityr:

  • 2 ts havsalt
  • 2 ts tørket (ev. fersk) rosmarin 

Fullkornfoccaccia med grønn pesto

Lekker focaccia med grønn pesto, nok til hele venneflokken.

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tøm i vann og rør. Tilsett salt, pesto og mel, men hold av ½ dl til utbakingen.

2. Elt deigen godt til den er smidig.

3. Dekk til deigen og la den heve i ca. en time.

4. Hell deigen direkte i en langpanne dekket med bakepapir. Trykk deigen ut og jevn den til med melete hender eller deigskrape. Dekk til med et håndkle og etterhev i 30 minutter.

5. Forvarm ovnen til 225 °C.

6. Trykk groper i deigen når det gjenstår 10 minutter av hevetiden. Pensle eller drypp over olje og strø på garnityr.

7. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl brødet på rist uten håndkle. Skjær i biter.