Rugbrød fra Regal er lettbakt med surdeig av rug. Tilsett kun gjær og vann.
Smak: Naturlig aromatisk smak av rug. En anelse smak av surt/syrlig.
Lukt: God svak lukt av rug og en svak sur/syrlig lukt.
Konsistens: Solsikkekjerner gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme.
Utseende: En jevn blanding hvor alle komponentene er lett gjenkjennelige og synlige. En ser godt solsikkekjernene. Fargen på brødet er ganske mørkt.
DU TRENGER:
1. Løs opp gjæren i vannet og tilsett brødblandingen. Elt til deigen blir jevn i kjøkkenmaskin i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger. Deigen ska være løs og skal ikke forheves.
2. Fordel deigen direkte i to godt smurte former. Pensle brødene med vann.
3. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la brødene heve i ca 60 minutter.
4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 40 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Trenger du bare 1 brød? Enkelt, det er bare å halvere alla ingredienserne!
TIPS FOR ENDA BEDRE DANSK RUGBRØD:
For enda saftigere brød kan du blande hele brødblandingen med vannet og la stå i en time uten å ha i gjær. Ha så i gjær og elt deigen Før du har den i former og setter brødene til heving.
LAG EN ANNEN VARIANT:
Ha i 150 g ristede solsikkekjerner eller andre frø sammen med brødblandingen, så får du et spennende smaksrikt rugbrød. Det er også
godt med frø oppå brødet.
Sammalt mel av rug* og hvete (64%), siktet rugmel, solsikkekjerner 8%, tørket rugsurdeig* (3%), sukker, hvetemaltmel, salt melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).
*Andel rug 67%
Grovhet: Ekstra grovt – 76% sammelt mel og hele korn.
Næringsinnhold per 100 g ferdig bakt brød | ||
Energi | kJ | 944 |
Energi | kcal | 226 |
Fett | g | 4,1 |
- herav mettet fett | g | 0,5 |
Karbohydrat | g | 36 |
- herav sukkerarter | g | 2,3 |
Kostfiber | g | 8,3 |
Protein | g | 6,7 |
Salt | g | 0,76 |