Dansk rugbrød

Rugbrød fra Regal er lettbakt med surdeig av rug. Tilsett kun gjær, vann og olje..

Smak: Naturlig aromatisk smak av rug. En anelse smak av surt/syrlig.

Lukt: God svak lukt av rug og en svak sur/syrlig lukt.

Konsistens: Solsikkekjerner gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme.

Utseende: En jevn blanding hvor alle komponentene er lett gjenkjennelige og synlige. En ser godt solsikkekjernene. Fargen på brødet er ganske mørkt.

 

DU TRENGER:

50 gjær eller 1 pose tørrgjær, 6 dl lunkent vann, 2 ss matolje (f.eks rapsolje).

1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger).

2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt
bakeresultat.

3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene
med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40-45 minutter eller til dobbel størrelse.

4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.

Trenger du bare 1 brød? Enkelt, det er bare å halvere alla ingredienserne!

 

TIPS FOR ENDA BEDRE DANSK RUGBRØD:

For enda saftigere brød kan du blande hele brødblandingen med vannet og la stå i en time uten å ha i gjær. Ha så i gjær og elt deigen Før du har den i former og setter brødene til heving.

 

LAG EN ANNEN VARIANT:
Ha i 150 g ristede solsikkekjerner eller andre frø sammen med brødblandingen, så får du et spennende smaksrikt rugbrød. Det er også
godt med frø oppå brødet.

Ingredienser

Sammalt mel av rug* og hvete (64%), siktet rugmel, solsikkekjerner 8%, tørket rugsurdeig* (3%), sukker, hvetemaltmel, salt melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).

*Andel rug 67%

Grovhet: Ekstra grovt – 76% sammelt mel og hele korn.

Vekt

1 kg

Næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 g ferdig bakt brød
Energi kJ944
Energi kcal226
Fett g4,1
- herav mettet fett g0,5
Karbohydrat g36
- herav sukkerarter g2,3
Kostfiber g8,3
Protein g6,7
Salt g0,76