Dansk rugbrød

Rugbrød fra Regal er lettbakt med surdeig av rug. Tilsett kun gjær og vann.

Smak: Naturlig aromatisk smak av rug. En anelse smak av surt/syrlig.

Lukt: God svak lukt av rug og en svak sur/syrlig lukt.

Konsistens: Solsikkekjerner gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme.

Utseende: En jevn blanding hvor alle komponentene er lett gjenkjennelige og synlige. En ser godt solsikkekjernene. Fargen på brødet er ganske mørkt.

 

DU TRENGER:

  • 50 g gjær/ 1 pose tørrgjær
  • 8 dl lunkent vann
  • 2 former

1. Løs opp gjæren i vannet og tilsett brødblandingen. Elt til deigen blir jevn i kjøkkenmaskin i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger. Deigen ska være løs og skal ikke forheves.

2. Fordel deigen direkte i to godt smurte former. Pensle brødene med vann.

3. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la brødene heve i ca 60 minutter.

4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 40 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.

Trenger du bare 1 brød? Enkelt, det er bare å halvere alla ingredienserne!

 

TIPS FOR ENDA BEDRE DANSK RUGBRØD:

For enda saftigere brød kan du blande hele brødblandingen med vannet og la stå i en time uten å ha i gjær. Ha så i gjær og elt deigen Før du har den i former og setter brødene til heving.

 

LAG EN ANNEN VARIANT:
Ha i 150 g ristede solsikkekjerner eller andre frø sammen med brødblandingen, så får du et spennende smaksrikt rugbrød. Det er også
godt med frø oppå brødet.

Ingredienser

Sammalt mel av rug* og hvete (64%), siktet rugmel, solsikkekjerner 8%, tørket rugsurdeig* (3%), sukker, hvetemaltmel, salt melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).

*Andel rug 67%

Grovhet: Ekstra grovt – 76% sammelt mel og hele korn.

Vekt

1 kg

Næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 g ferdig bakt brød
Energi kJ944
Energi kcal226
Fett g4,1
- herav mettet fett g0,5
Karbohydrat g36
- herav sukkerarter g2,3
Kostfiber g8,3
Protein g6,7
Salt g0,76