Havrebrød

Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt.

Konsistens: Havre helkorn gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme.

Smak: En god og naturlig svak smak av havre. Kan kjenne en liten syrlig smak.

Lukt: God svak lukt av havre. Lukt av nybakt brød.

 

DU TRENGER:

50 gjær eller 1 pose tørrgjær, 6 dl lunkent vann, 2 ss matolje (f.eks rapsolje).

1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger).

2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt
bakeresultat.

3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene
med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40-45 minutter eller til dobbel størrelse.

4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.

Trenger du bare 1 brød? Enkelt, det er bare å halvere alla ingredienserne!

 

TIPS FOR ENDA BEDRE HAVREBRØD:

Pass på at du elter deigen nok så du får en deig som er elastisk og henger godt sammen. For saftigere brød kan du bruke 1 dl mer vann. Du kan også bruke kaldere vann og halvere gjærmengden. Det vil da ta lengre tid å heve til dobbel størrelse, men du oppnår mer smak og mykere og mer holdbart brød. Mange velger også å heve brødet i kjøleskapet over natten.

 

LAG HÅNDVERKERE MED FRUKT OG FRØ:

Tilsett 100 g tørket frukt (f.eks. tranebær) og 100 g ristede frø (f.eks. gresskarkjerner) på slutten av eltingen, på sakte fart. Etter første heving kjevle ut deigen til et rektangel ca. 1,5 cm tykk.

Del den opp i 18 firkanter og dypp de i vann og vend de i havregryn. Sett de hver for seg på bakepapir/stekeplaten. Hev til dobbel størrelse og stek på nederste rille ved
225°C i 15-20 min.

Ingredienser

Hvetemel, sammalt havremel 18%, havrekli 13%, havre helkorn* 8%, tørket hvetesurdeig 1%, salt, sukker, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase).

Grovhet: 54% sammalt mel og hele korn.

Vekt

1 kg

Næringsinnhold

Energi kJ1050
Energi kcal251
Fett g4,3
- herav mettet fett g0,6
Karbohydrat g 42
- herav sukkerarter g1,1
Kostfiber g4,0
Protein g8,5
Salt g0,80