Havrebrød har en mild og god smak, som gjør at det passer for hele familien. Havrebrød fra Regal er lettbakt.
Konsistens: Havre helkorn gir en god tyggemotstand uten å virke hardt. Skorpen er litt myk. Den har en saftig krumme.
Smak: En god og naturlig svak smak av havre. Kan kjenne en liten syrlig smak.
Lukt: God svak lukt av havre. Lukt av nybakt brød.
DU TRENGER:
50 gjær eller 1 pose tørrgjær, 6 dl lunkent vann, 2 ss matolje (f.eks rapsolje).
1. Løs opp gjæren i vannet. Tilsett brødblandingen og oljen. Elt til deigen blir smidig og glatt (i kjøkkenmaskin kraftig elting i minimum 7 minutter, for hånd noe lenger).
2. Dekk til bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Har du lite tid kan dette steget hoppes over og likevel få et godt
bakeresultat.
3. Del deigen i to, og form til to runde deigemner. Trykk emnene flate og rull dem sammen til brød. Legg brødene i smurte former. Pensle brødene
med vann. Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plast, og etterhev på et lunt sted i 40-45 minutter eller til dobbel størrelse.
4. Brødene stekes på nederste rille i ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 30 minutter. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.
Trenger du bare 1 brød? Enkelt, det er bare å halvere alla ingredienserne!
TIPS FOR ENDA BEDRE HAVREBRØD:
Pass på at du elter deigen nok så du får en deig som er elastisk og henger godt sammen. For saftigere brød kan du bruke 1 dl mer vann. Du kan også bruke kaldere vann og halvere gjærmengden. Det vil da ta lengre tid å heve til dobbel størrelse, men du oppnår mer smak og mykere og mer holdbart brød. Mange velger også å heve brødet i kjøleskapet over natten.
LAG HÅNDVERKERE MED FRUKT OG FRØ:
Tilsett 100 g tørket frukt (f.eks. tranebær) og 100 g ristede frø (f.eks. gresskarkjerner) på slutten av eltingen, på sakte fart. Etter første heving kjevle ut deigen til et rektangel ca. 1,5 cm tykk.
Del den opp i 18 firkanter og dypp de i vann og vend de i havregryn. Sett de hver for seg på bakepapir/stekeplaten. Hev til dobbel størrelse og stek på nederste rille ved
225°C i 15-20 min.
Hvetemel, sammalt havremel 18%, havrekli 13%, havre helkorn* 8%, tørket hvetesurdeig 1%, salt, sukker, melbehandlingsmiddel (ascorbinsyre, amylase).
Grovhet: 54% sammalt mel og hele korn.
Energi | kJ | 1050 |
Energi | kcal | 251 |
Fett | g | 4,3 |
- herav mettet fett | g | 0,6 |
Karbohydrat | g | 42 |
- herav sukkerarter | g | 1,1 |
Kostfiber | g | 4,0 |
Protein | g | 8,5 |
Salt | g | 0,80 |