Brødblandingen for den italienske klassikeren. Lettbakt, tillsett kun olivenolje, gjær og vann.
TILBEREDNING:
1. Bland 4 dl vann, 2 ss olje, ½ pk gjær og focacciablandingen i en bakebolle. Elt deigen smidig og glatt (kraftig elting i 8 min i maskin, for hånd lenger). Deigen skal være løs.
2. Smør en 25x30 cm form med ca. 6 ss olivenolje. Ta deigen i formen og trykk ut i kantene. Ta ca. 2 ss olivenolje over deigen og trykk groper med fingertuppene over hele deigen.
Strø fersk/tørr rosmarin og grovt salt/flak-salt på toppen. Dekk til med plast og hev på et lunt sted i 60 minutter.
3. Stek på midterste rille i ovnen ved 220-230°C i 20-25 min. Tid og temperatur kan variere fra ovn til ovn. Pensle med olivenolje og avkjøl på rist.
Hvetemel, durumhvetemel, siktet rugmel, salt, sukker, tørket hvetesurdeig, krydder (rosmarin), melbehandlingsmiddel (askorbinsyre).
Kan inneholde spor av melk.
Energi | kJ | 1026 |
Energi | kcal | 245 |
Fett | g | 4,8 |
- herav mettet fett | g | 0,5 |
Karbohydrat | g | 41 |
- herav sukkerarter | g | 1,9 |
Kostfiber | g | 2,5 |
Protein | g | 7,5 |
Salt | g | 1,2 |