Ingredienser

14 stk. bærboller

  • Ca. 650 g Regal Siktet Hvetemel
  • 125 g meierismør
  • 4 dl helmelk
  • 50 g gjær (evt. 1 pk tørrgjær)
  • 130 g sukker
  • 1 strøken ts kardemomme
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts bakepulver
  • 1 egg til pensling

Fyll og pynt:

  • 280 g vaniljekrem
  • Ca. 1 pk bringebær
  • Ca. 1 pk blåbær
  • Melis til servering

Bærboller med vaniljekrem

Tips! Her kan man gjerne variere med andre typer bær som for eksempel friske bjørnebær, rips, stenfrie kirsebær eller moreller. Bollene smaker også kjempegodt med rabarbrasyltetøy.

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 30 min.):

Forvarm stekeovnen til 210°C. Legg bakepapir på to stekebrett.

1. Smelt smør, tilsett melk, varm opp til det er lunkent (ca. 37 °C). Rør ut gjæren i væska, ha det i en bakebolle.

2. Tilsett sukker, kardemomme, salt og bakepulver.

3. Elt på middels hastighet, tilsett litt og litt hvetemel til deigen er smidig og så vidt slipper bollen. Dekk til med plastfilm, hev til dobbel størrelse.

4. Trill ut boller på lett melet bakebord, sett på stekebrett. Press bollene ned med håndflaten, dekk til med klede, hev til dobbel størrelse.

5. Lag en fordypning på midten, fyll med ca. 2 ts vaniljekrem, legg på noen bær.

6. Pensle bollene med sammenvispet egg.

7. Stek på midterste rille, ca. 12 min. til bærbollene er gylne og g jennomstekte. Avkjøl på rist.

8. Pynt gjerne med litt ekstra bær, sikt over melis.