Ingredienser

Ca. 40 boller

  • 150g romtemperert smør eller 1 ½ dl flytende margarin
  • 5 dl melk
  • 50 g (1 pk) gjær for søte deiger
  • 1 dl sukker eller hvit bakesirup
  • ½ ts salt
  • 800g (ca. 1,4L) Regal hvetemel
  • 1 egg (til pensling)
  • Ev. 2 ts kardemomme

Fyll

  • 50g smør (romtemperert)
  • 2 dl lemon curd

Topping

  • 2 dl mini-marengs

Kanelboller med sitronmarengs

Test en ny og spennende vri på kanelbollene – søt og syrlig sitronmarengs. Bland lemon curd i fyllet og topp bollene med herlige sitronmarengs.

Hvordan forberede oppskriften (Ca 2 timer):

  1. Varm melken til 37°C (fingervarmt)
  2. Smuldre gjæren i en bolle på 3-4 L. Hell over melken og rør. Tilsett smøret i terninger, sukker/sirup, salt og kardemomme om ønskelig.
  3. Hell melet direkte fra posen og i et dl mål. Tilsett melet, men la det være igjen ½ dl til bakingen.
  4. Elt deigen 5 min. hvis du har kjøkkenmaskin eller 10 min. for hånd, til den kjennes smidig.
  5. La deigen heve under et håndkle i ca. 30 minutter.
  6. Kna deigen lett på benken med mel. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver deig til en avlang kake.
  7. Bred ut smøret og lemon curd over deigen, og rull sammen som en rullekake.
  8. Skjær rullen i 10 deler og legg dem med snittsiden opp på en stekeplate med bakepapir. La de heve under et håndkle i ca. 40 minutter. Varm ovnen til 225-250 °C. Pensle med egg og stek bollene midt i ovnen, 5-10 minutter.
  9. Pensle bollene med et tynt lag med lemon curd mens de fortsatt er varme og strø over mini-marengs.
  10. La bollene avkjøles på rist før de serveres.