Ingredienser

16 stk. kanelknuter

  • Ca. 900 g Regal Siktet Hvetemel
  • 4 dl helmelk
  • 50 g fersk g jær (eller 1 pakke tørrg jær)
  • 2 store egg
  • 125 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 170 g meierismør, romtemperert
  • 1 egg til pensling
  • Litt Demerarasukker (evt. perlesukker)

Kanelsmør

  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Kanelknuter

Tips! Dersom du liker det ekstra søtt, lag litt melisglasur og ha over før servering.

Hvordan forberede oppskriften (1 time, 30 min.):

Forvarm stekeovnen til 200°C, legg bakepapir på to stekebrett.

1. Rør ut g jær i lunken melk (ca. 37°C), ha det i en bakebolle.

2. Tilsett sammenvispet egg, sukker, kardemomme, salt og kanel. Elt på middels hastighet, tilsett hvetemel til deigen så vidt slipper bollen, elt videre 5-10 minutter.

3. Tilsett litt og litt smør, elt til deigen er smidig, blank og slipper bollen, ca. 10 min. Dekk med plastfilm, hev til dobbel størrelse.

4. Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut til et stort rektangel, ca. 40 x 50 cm.

5. Bland sammen ingrediensene til kanelsmøret, bre utover deigen.

6. Brett deigen inn mot midten fra langsiden mot deg, brett den andre kanten mot deg, over den doble, slik at det blir tre lag. Kjevle lett over, del i 16 strimler.

7. Ta en strimmel, strekk den litt, tvinn noen runder, surr to ganger rundt to samlede fingre. Den siste del av remsa trekkes på tvers av sirkelen ned i midten og festes under. Sett på stekebrett, etterhev under klede til knutene er luftige.

8. Pensle med sammenvispet egg, dryss over sukker, stek på midterste rille ca. 12 – 15 minutter til kanelknutene er gylne. Avkjøl på rist.