Ingredienser

Ca. 12 biter

Bunn:

Tyttebærpuré:

  • 225g frosne tyttebær
  • ½ dl sukker
  • 1 ss maisstivelse
  • 1 ss vann

Fyll:

  • 600g kremost
  • 2 dl sukker
  • 2 dl rømme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg

Ostekake med tyttebær og pepperkaker

Se for deg en pepperkakebunn, toppet med ostekrem med vaniljesmak, etterfulgt av en sursøt tyttebærpurè. Det blir ikke bedre enn det, og så enkelt!

Hvordan forberede oppskriften (ca. 2 timer, 40 minutter):

  1. Still ovnen på 150°C. Smelt smøret. Knus pepperkakene (legg de i en plastpose og rull en kjevle over til de har blitt et fint mel.
  2. Bland pepperkakemassen med det smeltede smøret. Kle en rund springform på utsiden i folie (pass på at det ikke er hull, dette er slik at vann ikke lekker inn når kaken er bakt i vannbadet). Press deigen i formen og stek den i 10 minutter.
  3. Tyttebærpuré: Varm tyttebærene og melisen i en kjele på middels varme til sukkeret har smeltet. Visp sammen maisstivelse og vann i et glass. Fjern pannen fra varmen og visp raskt i maisstivelse-blandingen i tyttebærblandingen. Varm opp puréen til den tykner. La den deretter avkjøles.
  4. Fyll: Visp sammen kremost og melis. Rør inn rømme og vaniljesukker. Bland inn eggene, ett om gangen.
  5. Hell røren i formen. Drypp over tyttebærpuréen og rør forsiktig med en skje slik at kaken blir marmorert.
  6. Kok vann for å bake ostekaken. Legg kakeformen på et brett eller noe med høye kanter som kan gå inn i ovnen. Hell vann på stekebrettet eller det du har puttet kakeformen i, slik at det dekker ca. halvparten av kakeformens høyde. Stek i 1 time. Slå av ovnen og åpne døren litt, la fortsatt kaken bake i ovnen. Avkjøl den gjerne over natten.