Ingredienser

Ca. 160 vanlige kaker

  • 720g (ca. 12 dl) Regal hvetemel
  • 2 ts bikarbonat
  • 1 ½ dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 300g smør eller margarin
  • 1 dd nellik
  • 1 ss kanel
  • 1 ss ingefær

Glasur:

  • 4 dl melis
  • 1 eggehvite
  • 1 ts eddik 12% (eller sitronsaft)

Pepperkakehus for barn

Selv den yngste i huset kan takle denne pepperkakebyen galant. La barna tegne hus på papir, klippe dem ut og bruke de som maler for å skjære ut deigen.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 30 minutter + 1 dag i kjøleksapet):

  1. Bland bikarbonat med melet i en bolle
  2. Kok opp vann og sukker. Fjern gryten fra varmen og tilsett sirup, smør, nellik, kanel og ingefær i det varme sukkervannet. Rør til en jevn røre.
  3. Rør deretter inn melblandingen. Deigen skal være løs, den stivner når de er avkjølt.
  4. Dekk deigen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet i omtrent en dag.
  5. Forvarm ovnen til 225 °C.
  6. Kjevle deigen tynt ut på en benkeplate med litt mel. Skjær ut husene med tegningene som mal og legg dem på stekeplate med bakepapir.
  7. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter. La kakene avkjøles på rist eller tallerken.
  8. Pynt med glasur og tilsett den type dekor dere ønsker – eller oppbevar pepperkakene i en tett krukke/boks.
  9. Glasur: Bland melis, eggehvite og eddik (eller sitronsaft) i en bolle. Visp sammen (anbefaler elektrisk visp). Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter eget ønske.

Tips! Hvis dere ønsker forskjellige farger på glasuren så tilsetter dere konditorfarge etter eget ønske.

Her er det bare fantasien som setter grenser.