Ingredienser

40 stk

  • 200 g mandlar, grovt hakkede
  • 3 eggeplommer
  • 200 gr sukker
  • 1 g saffran
  • 2 ts vaniljesukker
  • Finrevet skall av 2 appelsiner
  • 3 eggehviter
  • 1 klype salt
  • Ca 400 gram Regal hvetemel
  • 1 ½ tsk bakepulver
  • 50 gram tørkede tranebær (aprikoser kan også brukes)

Biscotti med smak av saffran, tranebær og appelsin

Herlig gull fargede italienske kaker som virklig smaker jul. Passer utmerket både til gløgg og kaffe.

Hvordan forberede oppskriften (1 h):

1. Rist mandlene i en tørr stekepanne til de får litt farge.

2. Visp opp eggeplommene. Tilsett siden sukker, saffran og vaniljesukker. Fortsett å vispe i noen minutter. Rør i appelsinskallet.

3. Vask vispen og visp så eggehvitene til ett hardt skum i en ren bolle.

4. Vend i den vispete eggehviten i eggeplommene litt og litt. Sikt i mel og bakepulver. Rør i mandler og tranebær.

5. Sett ovnen på 175 grader. Del deigen i tre biter. Rull ut til 30 cm lange ruller. Legg på stekebrett med stekepapir. Trykk til de så de blir ca 6 cm lange og 2 cm høye. Stekes i ca 30-35 minuter. Ta ut og skjær skiver på skrå direkte på stekebrettet.