Dette er en pen og ganske enkelt måte å forme brødet på. Man kan steke flettebrødet på plate eller i form.
Man deler opp 2 stykker deig, som til sammen utgjør den størrelsen man ønsker på brødet.
Disse rulles så ut stegvis: først ruller man én av bitene lite grann, legger den delen unna for å hvile, og så ruller neste del, legger den unna og begynner om igjen med den første biten. Dette er for å unngå å dra glutentrådene i deigen fra hverandre. Når deigen får hvile litt blir det lettere å rulle den lengre. Rull ut til ca 40-50 cm lange stykker.
Så legger man deigbitene i et kryss og trykker hardt til i midt. Den deigbiten som er underst tar man tak i i beggene endene og krysser disse fra side til side. Så tar man den andre biten og gjør det samme. Gjenta dette helt til endene tar slutt.
Nå trykker man fast de fire endestykkene ordentlig sammen, snur dem oppe på fletten og trykker fast. Snu deretter hele fletten.