Ingredienser

14 muffins

  • 200 g smør eller margarin
  • 2 dl melis
  • revet skall av en appelsin
  • 2 egg
  • 1 dl potetmel
  • 1 dl Regal Siktet Hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Glasur: 
  • 2 dl melis
  • 2 ss margarin eller smør
  • 2 ss lunken appelsinsaft 
  • 2-3 ss hakket syltet appelsinskall
Glutenfrie appelsinmuffins: Bytt ut hvetemelet med potetmel. Følg ellers oppskriften.

Appelsinmuffins

Overrask vennene dine med saftige appelsinmuffins. Enkle å bake – med eller uten gluten.

Hvordan forberede oppskriften (15 minutter):

1. Forvarm stekeovnen til 200°C. Sett muffinsformene på en stekeplate.

2.  Rør margarin/smør smidig sammen med melis.

3. Tilsett appelsinskall og egg, et om gangen.

4. Bland potetmel, hvetemel og bakepulver. Bland dette i røren. Fyll formene halvfulle.

5. Steks på nederste rille i 10-12 min.

6. Sikt melis, tilsett myk margarin/smør og appelsinsaft.

7. Rør glasuren smidig og smør den på muffinsene. Dryss på litt syltet appelsinskall