Ingredienser

4 smørbrød

Til servering

  • Fersk koriander (eller en annen urte etter ønske)
  • Stekte tomater
  • Havsalt og pepper

Avokadosmørbrød med posjert egg

Avokado på smørbrødet gir en herlig smak, og å toppe det hele med posjert egg gir hele smørbrødet et luksus-løft.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 10 minutter):

  1. Start med eggene. Hell rikelig med vann i en stor kjele og la det småkoke.
  2. Knekk ett egg om gangen i en kopp og hell det forsiktig ned i det kokende vannet.
  3. Kok i ca. 2 ½ minutt eller til eggeplommen er halvstivnet. Ta egget opp med en hull-sleiv og la vannet renne av. Fortsett slik med resten av eggene.
  4. Rist/stek brød lett i pannen eller brødrister.
  5. Fordel avokadoskivene på brødet, tilsett salt og pepper.
  6. Legg ett posjert egg på hver skrive og topp gjerne med friske urter.
  7. Stek tomatene litt i pannen, for å få frem smakene. Server og nyt!