Ingredienser

30 boller

Hvetedeig

Fyll 

  • 100 g pistasjnøtter
  • 1 vaniljestang
  • 200 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker 
  • 4 ss bringebærpulver eller 4 ss bringebærsyltetøy eller 
4 dl friske bringebær eller fryste, tinte og rørte bringebær 

Topping 

  • 1 egg
  • 25 g pistasjnøtter
  • ½ dl vann
  • 3 ss sirup 

Boller med bringebær og pistasj

Påskens beste boller er fylt med en deilig blanding av pistasjnøtter, bringebær og vaniljestang.

Hvordan forberede oppskriften (2 tim, 30 min):

1. Sett ovnen på 200°.

2. Varm melken til 37°. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp med melken. Tilsett sukker, salt, smør og egg. Tilsett litt mel om gangen og arbeid sammen til en smidig deig. Dekk til med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 60 minutter.

3. Finhakk pistasjnøttene. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland smør, sukker, bringebær, hakkede nøtter og vaniljefrø til fyllet.

4. Kjevle ut deigen til et rektangel og smør fyll utover halve deigen. Vend den ene langsiden mot den andre og skjær deigen i remser som du først tvinner, og deretter snurrer sammen.

5. Legg bollene på bakeplater dekket med bakepapir, og la dem heve til dobbel størrelse under et klede i ytterligere ca. 60 minutter.

6. Pensle bollene med lett sammenvispet egg og dryss hakkede pistasjnøtter over. Stek bollene midt i ovnen i 10–12 minutter.

7. Bland ut vann og sirup. Ta ut bollene og pensle dem med sirupsblandingen.