Ingredienser

Ca. 30 makroner

Steg 1

  • 50 g eggehvite (romtempererte egg)
  • 30 g sukker

Steg 2

  • 125 g sukker
  • 2,2 dl vann

Steg 3

Steg 4

  • 50 g eggehvite
  • Bringebæressens

Sjokoladefyll

  • 50 g temperert smør
  • 100 g melis
  • 2 ss kakao

Bringebærmakroner med sjokoladefyll (glutenfri)

Bringebær og sjokolade er en smakfull blanding.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 2 t):

Steg 1
Pisk eggehviten porøs og tilsett sukker, litt av gangen inntil massen er bløt og luftig.

Steg 2
Bland sukker og vann i en kasserolle og kok opp ved høy varme, til 118 grader

Steg 1 og 2
Pisk sukkerlaken (vannet og sukkeret som er kokt opp) inn i eggemassen (langsomt). Øk hastigheten på piskingen, til deigen er pisket kald.

Steg 3 og 4
Sikt mandelmel og melis for å unngå klumper. Bland mandelmel og melisen med bringebærpasta (mengde og tykkelse etter smak) og eggehvite.

5. Bland forsiktig deigen med melblandingen.

6. Sprøyt 60 kaker på str. med en 5 kroning på et stekebrett med bakpapir. La de hvile i 60 min.

7. Stek makronene ved 160 grader i ca. 9-13 min.

8. Sjokoladefyll: pisk ingrediensene sammen i ca. 5 min til en luftig masse.

9. Ta kakene av bakepapiret når de er kalde, og sprøyt på sjokoladefyll på den flate siden av kaken. Legg en kake på toppen og klem lett sammen.