Ingredienser

Browniebunn

  • 170 g Regal Siktet Hvetemel
  • 4 egg
  • 450 g sukker
  • 300 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss (10 g) kakao
  • 1⁄2 ts salt

Bringebærmousse

  • 400 g frosne bringebær
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
  • 5 blad gelatin

Pynt

  • Friske bringebær
  • Granateple
  • Pasjonsfrukt
  • Rips
  • Pikekyss eller hjemmelaget marengs

Brownie med frisk bringebærmousse

Tips! Bruk gjerne Regal Klassisk Brownie kakemiks om du vil spare tid. For en superdigg vri kan du også bruke Regal Lys Brownie kakemiks for en ”blondie med frisk bringebærmousse”.

Hvordan forberede oppskriften (2 timer):

Forvarm stekeovnen til 165°C, over og undervarme. Kle en springform (26 cm) med bakepapir i bunn, smør kantene med smeltet smør. 

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

2. Smelt smør, ta kjelen av platen, rør inn sjokoladen til den er smeltet.

3. Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen, sikt over blandet hvetemel, vaniljesukker og kakao. Ha i salt og bland forsiktig sammen med en slikkepott.

4. Hell røren i formen og stek på midterste rille ca. 50 - 60 minutter. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden. Kaken skal være litt bløt på midten. Test gjerne med en kakepinne. Avkjøl i formen, snu over på rist dekket med bakepapir når bunnen nesten er helt kald.

5. Ta brownien forsiktig ut av formen. Skjær av en liten kant ytterst for ekstra pen kake. Legg bunnen tilbake i rengjort springform, kledd med bakepapir i bunn.

6. Kjør bringebær, melis og vaniljesukker sammen i en foodprosessor til en glatt masse. Sil bringebærsausen gjennom en melsikt dersom du ønsker en helt glatt mousse.

7. Pisk fløten stiv. Bløt og smelt gelatin etter anvisning på pakken.

8. Vend bringebærsausen inn i stivpisket fløte, rør inn gelatinen.

9. Hell bringebærmoussen over kakebunnen.

10. Dunk forsiktig på formen slik at toppen blir glatt. Sett kjølig minst 6 timer, g jerne natten over.

11. Skjær forsiktig rundt kanten med en skarp kniv og sett kaken på ønsket serveringsfat.

12. Pynt med friske bær, pasjonsfrukt og gjerne litt marengs.