Ingredienser

1 brød ca. 30 boller

Deig

Topping

  • 1 egg, til pensling
  • 1 ss havsalt
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ss valmuefrø

Brytebrød toppet med krydder og frø

Runde boller settes i en form, heves sammen og danner et fantastisk, stort brød som passer perfekt som tilbehør til middag, tapas eller på buffetbordet. Toppingen består av tørket krydder og kan varieres – fennikel, anis og sesamfrø fungerer like godt.

Hvordan forberede oppskriften (ca. 3 t):

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Hell i vann og olivenolje. Tilsett saltet og hvetemel (hold litt igjen). Slå på svak hastighet på kjøkkenmaskinen og elt deigen, eller kna for hånd i ca. 10 min. Deigen skal slippe bollen, men være litt klissete i bunn. Reguler konsistensen med vann eller mel.
  2. Hev deigen under et rent håndkle i ca. 2 t.
  3. Legg bakepapir i en langpanne eller stekeplate.
  4. Hell ut deigen på benkeplate med mel. Del deigen i tre deler, del deretter hver del i to biter. Form hver del til en rund bolle ved å brette kantene under og legg de i formen med noen cm. Mellomrom. Hev de deretter under håndkle i ca. 1 t.
  5. Sett ovnen på 225 grader.
  6. Rør egget og pensle bollene. Strø over havsalt, krydder og frø.
  7. Stek i ca. 30 – 40 min.