Ingredienser

1 porsjon

  • 1 ss smør
  • 2 ss Regal Siktet Hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ss kakao
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 ss melk
  • Eventuellt melis, kremfløte, bær

Koppkake - Cake in a cup sjokolade

Oppskrift på en kjapp sjokoladekake som er stekt i kopp i mikroen, superenkel å lage når du er lysten på noe godt og ikke orker å bake noe avansert. Prøv å bland i en teskje pulverkaffe i melken for å få en mild kaffesmak i din koppkake.

Hvordan forberede oppskriften (5 min):

1. Smelt smøret i en kopp eller i ett glass, som rommer minst 2 dl, i microen.

2. Bland de tørre ingrediensene i en skål og hell over smøret. Tilsett melken og bland til en fin røre.

3. Stek i microen på full effekt i ca 1 minutt.*

4. Pynt kaken med melis som drysses over eller server med t.ex. kremfløte og bær.

 

*Microovner varierer mye i effekt, så pass på slik at kaken ikke renner over eller blir for tørr.

Tips!

Bland en teskje pulverkaffe i melken før den blandes i.