Ingredienser

10 stk ciabattas

Trinn 1:

Trinn 2:

  • 285 g (ca 4 1/3 dl) Regal Hvetemel
  • 225 g (2,25 dl) vann
  • 2 ts honning
  • 3 g gjær (ja, mer gjær)
  • 12 g (ca. 2 ts) havsalt/havsaltflak (blandes i mot slutten)

Ciabatta med honning og havsalt

En deilig ciabatta som har hevet lenge for en bedre smak!

Hvordan forberede oppskriften (5 timar):

 1. Bland alle ingredienser i Trinn 1, la stå i ca. 3 timer.

2. Bland deigen fra Trinn 1 med Bakerens utvalgte hvetemel, vann, gjær og honning. Rør først langsomt i 3 minutter, deretter raskt i 5 minutter. Ha i saltet, og fortsett deretter med rask røring til deigen "samles" rundt kroken. La deigen heve i ca. 1 time.

3. Ta litt av Bakerens utvalgte hvetemel på bakebordet. Plasser deigen på bakebordet. Del opp deigen i 10 biter, vend dem i Bakerens utvalgte hvetemel, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. La hvile i ca. 20 min.

4. Varm ovnen til 260 ˚C (varmluft 240 ˚C). Sett inn brødene og senk temperaturen til 240 ˚C (varmluft 220 ˚C). Stek brødene i 14-18 min.

5. Kjøl dem ned på rist.