Hvordan forberede oppskriften
(70 min.):
1. Følg anvisning på pakken, tilsett honning og kvernet sort pepper før elting.
2. Etter heving: Del deigen i 6 emner, trill til boller, kjevle ut til avlange tynne bunner (ca. 30 cm x 12 cm).
3. Legg bunnene på bakepapirkledd stekebrett, prikk over med en gaffel.
4. Stek på midterste rille ved 220°C, ca. 10 minutter til bunnen så vidt er gjennomstekt og litt gyllen.
5. Legg på topping etter ønske, her er forslag til tre varianter:
- Flatbread med hvitløksmør og revet cheddar
Smelt sammen 50 g meierismør, 1 finhakket fedd hvitløk og 1 ss finhakket gressløk.
- Flatbread med kremost, ruccola, friske bær og honningvinagrette
Smør et litt tykt lag (3-4 ss per brød) med kremost naturell over bunnen. Ha over et par never ruccula og ca. 2 ss friske bringebær og jordbær. Kvern over sort pepper, drypp over honningvinaigrette. Honningvinagrette:
Visp sammen 2 ss flytende honning, 1 ss hvitvinseddik og 2 ss olivenolje.
- Flatbread med pesto, mozzarella, tomat, pinjekjerner og basilikum
Smør et tynt lag med pesto over brødet, legg på ca. 50 g mozzarella i små biter (g jerne kuler), 6 små tomater delt i to og litt frisk basilikum. Dryss over 1 ss pinjekjerner og til slutt 1 ss god olivenolje, litt salt og kvernet pepper.