Ingredienser
15 churros
Tips: Server churros med smeltet sjokolade!
1. Finn frem en dykkbunnet kjele. Hell oppi vannet og varm opp på middels varme. Tilsett smør og salt. Bland sammen og hell i alt melet og vaniljesukkeret. Deigen ser litt rar ut i begynnelsen, men vil samle seg etterhvert. Når den har samlet seg skrur du varmen ned på lav og tilsett ett og ett egg. Rør deigen sammen mellom hvert egg. La deigen steke i 2 minutter før du heller den i en sprøytepose. Her kan du bruke en stjernetipp. La deigen hvile 10 minutter før du friterer den.
2. Bland sammen sukker og kanel i en bolle..
3. Hell frityrolje i en kjele og varm opp til 180g. Sprøyt deigen oppi oljen og bruk en saks til å kutte den i passe store lengder. Churrosene friteres i 5-8 minutter og legges på rist før de etter 10-20 sekunder rulles i sukker- og kanelblandingen.