Ingredienser

12 stjerner

  • 200 g kaldt smør i firkanter
  • 1 dl strøsukker
  • 1 eggeplomme
  • Skall fra 2 sitroner 
  • 5 dl Regal hvetemel
  • 1 dl bringebærsyltetøy

Doble syltetøystjerner

Klassiske småkaker som fylles med bringebærsyltetøy eller annet litt fastere syltetøy eller marmelade etter smak. Finner du ingen stjerneform går det like bra med hjerte, dinosaurer eller noe annet artig!

Hvordan forberede oppskriften (60 min):

1. Bland sammen deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Del i to deler, lag to flate firkanter og legg den kjølig i ca 30 minutter.

2. Sett ovnen på 200 grader. Kjevle ut halve deigen ca 2 mm tykk. Bruk litt mel om deigen setter seg fast. Stanse ut stjerner eller andre former med en pepperkakeform. Legg kakene på ett stekebrett med bakepapir. Legg 1 ts syltetøy i midten på hver  stjerne.

3. Kjevle ut resten av deigen på samme fremgangsmåte. Ta ut store stjerner og stans siden ut mindre stjerner i hjertene. Legg dem oppå de andre med syltetøy. Trykk de lett sammen. Kna i sammen deigrestene som blir til overs og gjenta prosedyren.

4. Stek kakene i 10–12 minutter til de har fått litt farge. Strø eventuellt over litt melis før servering.