Ingredienser

30 donuts

  • 25 g gjær
  • ½ ts salt
  • 3 dl melk
  • 1 ¼ dl sukker
  • 4 eggeplommer
  • Ca. 100 g romtemperert smør
  • 10 dl Regal hvetemel
  • ½ l vegetabilsk olje til fritering

Glasur

  • 4 dl melis
  • 3 ss melk
  • Konditorfarge
  • Strøssel til dekorasjon

Sjokoladeglasur

  • 200 g mørk, lys eller blandet sjokolade
  • 75 g smør

Donuts

Å lage egne donuts er morsomt og ganske enkelt. Det er viktig å tenke på at oljen blir glovarm når du skal fritere, så vær forsiktig! Når du skal dekorer donuts er det bare å la fantasien løpe!

Hvordan forberede oppskriften (ca. 3 t):

  1. Rør sammen gjær og salt i en bolle eller i kjøkkenmaskin til det løses opp.
  2. Varm melken til kroppstemperatur. Hell i bollen.
  3. Tilsett sukker, eggeplomme og smør. Rør sammen.
  4. Tilsett mel, litt av gangen, og jobb alt sammen til en smidig deig (ca 10-15 min for hånd eller 5-10 min i kjøkkenmaskin).
  5. Hev i ca. 1 time
  6. Kjevle ut deigen til en tykkelse på 1-1 ½ cm. tykkelse.
  7. Trykk ut donutsene med en stor ring (ca 6 ½ cm i diameter) og lag et hull i midten (ca. 2 ½ cm i diameter).
  8. Hev i ca. 1 t
  9. Varm opp oljen til ca. 180 grader.
  10. Friter donutsene ca. 1 minutt på hver side, til de blir gylne.
  11. Legg donutsene på en rist til avkjølng. Lag en av glasurene og server de.

Glasur

  1. Vism sammen melis og melk. Glasuren skal bli ganske rennende samtidig som den skal kjennes tykk.
  2. Fordel i ulike skåler og tilsett konditorfarge etter eget ønske.
  3. Dypp donutsene i de ulike glasurene. Topp med strøssel.

Sjokoladeglasur

  1. Smelt sjokoladen sammen med smør og rør rundt.
  2. Dypp donutsen i glasuren. Topp med strøssel.