Ingredienser

25 stk boller

  • 1 pk Regal Bollemiks
  • 4,5 dl lunkent vann
  • 100 gr romtemparert smør/ margarin
  • 50 gr fersk gjær/ 1 pose tørrgjær
  • 1 egg, til pensling
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss vaniljesukker
  • 2 dl bringebær, tinte

Fastelavnsboller med bringebærkrem

Luftige og saftige fastelavnsboller med nydelig bringebærkrem er en favoritt til fastelavn.

Hvordan forberede oppskriften (120 min.):

  1. Tilbered bolledeigen etter anvisning på pakken med vann, smør/margarin og gjær.
  2. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
  3. Del opp deigen til boller av ønsket størrelse, og rull dem til de er runde og fine.
  4. Legg bollene på et bakepapir og dekk til med et klede. La dem heve i 30 min.
  5. Varm opp ovnen til 175 grader.
  6. Pensle bollene med egg og stek midt i ovnen i 20 minutter.
  7. La bollene avkjøle på en rist.
  8. Pisk kremfløten stiv og vend inn vaniljesukker og bringebær.
  9. Del bollene i to og fyll dem med bringebærkrem.